Wie in Vlaanderen werken uitvoert waarvoor een stedenbouwkundige vergunning nodig is, is verplicht om de EPB-eisen te respecteren. In functie van de recentste EPB-eisen in Vlaanderen, berekenen en simuleren we als studiebureau verschillende oplossingen, om te komen tot het meest energie- en kostenefficiënte ontwerp.

 

Zodra de bouwwerken worden uitgevoerd door ten minste twee verschillende aannemers, zelfs al komen deze aannemers nooit gelijktijdig op de bouwplaats, geldt automatisch de coördinatieverplichting. Ongeacht de aard, omvang, oppervlakte, risicograad of de kostprijs van de werken.          

 

Sinds 1 januari 2016 is het in Vlaanderen verplicht een erkende ventilatieverslaggever aan te stellen bij nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. De ventilatieverslaggever zorgt ervoor dat er op voorhand nagedacht wordt over de integratie van een correct gedimensioneerd ventilatiesysteem in de woning.

Als bouwkundig studiebureau voeren wij de nodige stabiliteitsstudies uit voor het bouwen van woningen en laagbouwappartementen. Een stabiliteitsstudie omvat het ontwerp en de berekening van de dragende elementen van het gebouw.                                                                                       

Een luchtdichtheidsmeting, ook wel blowerdoortest genoemd, is een meting van de luchtdichtheid van het gebouw. Hiervoor wordt met behulp van een ventilator het gebouw in over- en onderdruk gebracht. Een luchtdichtheidsmeting is een eenvoudige manier om het E-peil van een gebouw te verlagen.

De warmteverliesberekening is cruciaal om je verwarmingsvermogen af te stemmen op de warmtebehoeften van je gebouw en de verschillende ruimtes ervan. Door de verwarmingselementen of vloerverwarming proportioneel te verdelen over je volledige woning, geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.

Contacteer ons eenvoudig via mail, of vul online uw gegevens in en wij bezorgen u een vrijblijvende offerte.